Alle sleutelloze auto’s te hacken

Mrt 18

Volgend de Duitse Autobond ADAC is het erg eenvoudig om “Keyless” auto’s te openen en te starten, zonder de sleutel te hebben. Dit zijn auto’s waarbij je de sleutel alleen bij je hoeft te hebben. ADAC geeft een demonstratie hoe dit werkt.

Het systeem was al bekend maar was erg duur. Tegenwoordig kost het systeem niet meer dan een paar honderd euro. Voor de hack zijn twee apparaten nodig. Als eerste moet een apparaat in de buurt van de sleutel worden gehouden, de reciever. Dit kan binnen 2 meter van de sleutel. De reciever vangt de signaaltjes af die de sleutel uitzendt. Vervolgens verzendt de reciever de opgevangen signaaltjes naar een tweede apparaatje dat in de buurt van de auto is, de sender. De sender stuurt de signaaltjes vervolgens naar de auto, waardoor de auto denkt dat de sleutel in de buurt van de auto is. 

De “Relay Attack” wordt volgens ADAC ook al uitgevoerd om auto’s te stelen. ADAC testte modellen van Audi, BMW, Citro├źn, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Lexus, Range Rover, Renault, Mazda, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, SsangYong, Subaru, Toyota en Volkswagen. Alle auto’s waren gevoelig voor de aanval.

Meer informatie is te vinden op de website van de Heise Security. Helaas is deze informatie in het Duits. Op Tweakers.net staat ook een artikel, deze informatie is wel Nederlands.

  

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *